Prženice sa paradajzom, ćuretinom i kačkavaljem

30/03/2019
"Slane prženice - savršeno predjelo za zauzete domaćice, neočekivane goste i zaklete gladnike "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja, dodajemo kiselo mleko, pomešano sa sodom. Nakon toga promešamo sastojke. Brašno prosevamo i doajemo u smesu od jaja.

Dodajemo prstohvat soli. Ponovo promešamo sve dok ne dobijemo kašu, pazimo da ne ostanu grudvice od brašna. Francuski hleb sečemo na tanke kriške.

Kriške potapamo u pripremljenu smesu za pohovanje i pržimo sa obe strane u ugrejanom ulju dok ne postanu zlatne. Gotove prženice stavite na foliju da se ocedi višak masti.

Na svaku krišku stavite po jednu tanku krišku ćurećeg filea, odozgo kriška svežeg paradajza i preko list kačkavalja.

Dobijene sendviče stavljamo u pleh i pečemo dok se ne rastopi kačkavalj. Serviramo tople

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar