Klasičan sutlijaš

20/07/2019
"Minut za klasiku - uzmite po jednu kašiku i da ispoštujemo ovaj klasični sutlijaš kako dolikuje "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač dobro tekućom vodom.

Stavite ga u šerpu zajedno sa vodom i kuvajte dok ne nabubri (da upije svu vodu). U tom trenutku dodajte sveže mleko sa prstohvatom soli, mešajte periodično da ne zagori.

Nakon što ponovo provri dodajte šećer i vanilu, kuvajte dok se pirinač potpuno ne skuva (ne omekša). Skinite sa vatre i rasporedite u posude ili čaše.

Dok se sutlijaš hladi, kašikom promešajte svaku posudu pažljivo. To se radi da pirinač ne ostane dole i zbijen, nego da bude mekan kao krem.

Servirajte klasičan sutlijaš potpuno ohlađen i posut cimetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar