Način pripreme
Narendajte koricu pola limuna i iscedite sok.
Preliv za voćnu salatu pripremite tako što ćete vrlo sitno iseckati nekoliko listova sveže mente. Prelijte ih sveže ceđenim limunovim sokom i dodajte 1 kašiku meda.
Mešajte dok se med potpuno ne rastvori.
U drugoj posudi isecite voće na male komade. Maline i borovnice ostavite cele. Možete koristiti bilo koje sezonsko voće.
Prelijte voće dresingom i promešajte.
Krem za voćnu salatu pripremite tako što ćete rikotu pomešati sa limunovom koricom i 2 kašike meda.
Umutite i stavite krem u kesu ša špricem.
Pripremite 3 čaše ili posude za desert. Na dno svake čaše stavite malo voća. Prelijte ga sa malo kreme. Ponovo dodajte voće i krem i prelijte prelivom koji je oceđen u posudu.
Voćnu salatu od rikote u čašama stavite na sat vremena u frižider, a zatim uživajte u ovom ukusnom i zdravom desertu.
Prijatno!