Domaći sladoled za decu

09/11/2019
"Ponavljajte za mnom - ovaj sladoled je za decu i neću ga više jesti "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 650 ml
  • žumanca - 6 komada
  • pavlaka - 200 ml, tečna, slatka, nezaslađena, sa 35% masti
  • vanila - 2 štapića
  • šećer - 180 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećerne figurice - po ukusu, raznobojne
* merne jedinice
Mlečni Sladoled

Način pripreme

1. Mleko, pavlčaku sa šećerom, prstohvat soli i vanilu stavite na ringlu na slabu vatru. Iz štapića vanile treba unapred da izvadite semenke i treba i njih i prazne štapiće da stavite u mleko.

2. Dobro umutite jaja i polako ih dodajte. Vatra - slaba, da se ne skuvaju i pretvore u komadiće. Prosto treba malo da se zagreju.

Mešajte 8 minuta, održavajući temperaturu na 80-90 stepeni.

3.Izvadite štapiće vanile i ostavite smesu da se u potpunosti ohladi. Nakon toga u odgovarajuću posudu za zamrzavanje sipajte smesu, debljina sladoleda ne sme da bude preko 4 cm. Možete da napunite i odgovarajuće kalupe sa štapićem za još veću dečiju radost.

4. Ostavite u zamrzivaču minimum 10 sati, nakon toga možete izvaditi gotov sladoled za decu, da ga isečete na komada, u slučaju da je veoma tvrd, sameljite ga u bleneru kako bi bio još kremastiji i sipkastiji. To samo ako nije na štapiću, naravno.

Čak i da preskočite ovaj korak, sladoled je veom anežan i kremast i gotovo da ne postoje formirani kristalčići, tako da može da se komzumira i u ovom stanju.

5. Poslužite u manjim ili većim porcijama, posipajući raznobojnim šećernim figuricama ili dekoracijom za koju se odlučite. Sve ide uz njega - od čokolade do voća!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar