Najukusnije bombone od lešnika

21/11/2019
"Pitanje poštovanja je da dočekate goste sa ukusnim bombonama od lešnika koje ste sami pripremili"
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 835
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasta od lešnika - 100 g
  • vanila
  • urme - 180 g, medžul bez koštica
  • crna čokolada - 40 g, sitno isečena, 80 % kakaa, zaslađena, ali ne šećerom.
  • orasi - 25 g, sirovi, možete zameniti drugim orašastim plodovima po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Možete kupiti pastu od lešnika u prodavnici, ali ja volim da je pripremam sama - stavljamo lešnike u ugrejanu rernu na 200 stepeni tačno 10 minuta, ostavljamo da e ohladi, oljuštimo koliko je moguće, protrljamo krpom, nakon toga sameljemo dok ne dobijemo pastu (važno je da ne napravite tahini).

1. U veliku posudu stavite vanilu i pastu od lešnika.

2. U secku ili multipraktiku sameljite urme, čokoladu i orahe dok ne dobijete lepljivu lopticu od testa i orašaste plodove i čokoladu sitno iseckajte.

3. Rukama ili drvenom kašikom pomešajte pastu od lešnika zajedno sa smesom sa urmama.

4. Rukama oblikujte loptice u željenu veličinu i čuvajte u frižideru.

Recept je odgovarajući za dijabetičare, pošto su slatko u bombonama samo urme, koje su veoma korisne, a čokolada je zaslađena medom. To naravno ne znači da treba da preterijete, ideja je da se zasladimo sa prirodnim i korisnim slatkišem, a ne veštačkim i štetnim zaslađivačima.

Ako ipak želite da malo smanjite, čak i da imate skoro neznačajan glikemijski indeks, možete zameniti čokoladu mrvljenim zrnima kakaa ili čokoladom sa 100 % kakaa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar