Način pripreme
Rastopite kvasac i šećer u toplom mleku. U posudu sipajte prosejano brašno sa soli.
Nalijte ulje i sveže mleko sa istopljenim kvascem. Umesite meko testo. Posudu podmažite maslinovim uljem i umešeno testo stavite u nju.
Prekrijte komadom najlon kese i krpom. Ostavite posudu na toplom, dok testo ne udvostruči svoj obim.
Od naraslog testa otkidajte male komade. Napravite od njih glatke lopte.
Naređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, na rastojanju da budu jedna od druge.
Ostavite tepsiju na toplom na 30 min, da se pogačice otpuste. Uz pomoć četke ih premažite svežim mlekom.
Obilno pospite miksom semenki. Ispecite male pogače u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C da se dobije prijatna zlatkasta boja.
Ohladite na podmetaču.
Rasecite male zalogaj sendviče na dva dela i stavite listove krudo pršute ili komade dimljenog lososa!