bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Bakini listovi vinove loze u teglama

Bakini listovi vinove loze u teglama

NikiNiki
Početnik
50733k9
Bakini listovi vinove loze u teglama
Fotografije: Niki
1 / 4
21/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
170 min.
"Već planiramo kako ćemo za zimu praviti savršene poslastice sa ovim listovima vinove loze u teglama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Listove vinove loze dobro operemo i ređamo jedan na drugi. Maksimum po 10-15 listova.

Mirođiju i divlju nanu sitno iseckamo i stavljamo po malo u sredinu na gomilicu.

Uvijamo u rolat i vezujemo koncem.

Stavljamo ih isprevljane u tegle. Stavljamo 1 supenu kašiku soli i zalivamo vodom.

Lagano ih odozgo pritiskama da upije vodu i dopunjavamo teglu ponovo vodom do ruba.

Zatvaramo poklopce, sterilizujemo ih dok voda ne provri.

Vadimo tegle sa listovima vinove loze.

Okrećemo sa poklopcem nadole dok se ne ohlade bakini listovi vinove loze u teglama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: