Način pripreme
U vodi rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku šećera. Pokrijte krpom i ostavite sa strane na 10-15 minuta. Ako je kvasac suv, odmah sipajte u brašno.
U jednu posudu stavite 3 šolje prethodno prosejanog brašna. Napravite udubljenje i u sredinu sipajte smesu sa kvascem, mlekom i uljem.
Sipajte šećer i so. Promešajte kašikom. Mesite dok testo ne postane meko i elastično. Postepeno dodajte od preostalog brašna.
Testo podelite na 2 dela. I jedan i drugi deo razvucite u tanak pravougaonik. Nožem isecite jednake oštre pravougaonike u osnovi 5 cm.
Uvijte u oblik kiflice, počnite od osnove. U pleh (28-30 cm) obložen papirom za pečenje ili namazan, poređajte kiflice.
Pogaču pokrijte i ostaivte da odstoji 30-40 minuta na toplom. Namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom.
Pecite na 180 stepeni na donjem grejaču sa ventilatorom. Na sredini pečenja uključite i gornji grejač.
Pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju.