Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Dve pljosnate posude pokrivene papirom za pečenje.
U posudi se proseju brašno i so. Ostavljaju se sa strane.
U posudi se umute maslac i šećer na visokoj brzini miksera dok ne pobele, oko 5-8 minuta. Dodaje se jaje, vanila i ponovo se meša dok se potpuno ne usvoji.
U maslac smesu se dodaje u malim porcijama brašno, muti se na maloj brzini miksera, dodaju se orasi i čokoladne perle. Meša se, isto koristeći mikser, ali prema receptu se koristi drvena špatula. Smesa je teška i suva.
Pomoći kašike za sladoled prečnika oko 3 cm se zagrebe i oforme se loptice. Porađaju se na rastojanju jedna od druge u posudu za pečenje. Ako nemate odgovarajuću kašiku za sladoled loptice se brzo uvaljaju između dlanova, ali tada je dobro da se testo izmeri na vagi da bi kolači bili jednaki - oko 20-22 grama svaki.
Peče se na 180 stepeni oko 12-15 minuta.
Kolači treba da imaju voštanu boju.
Izvade se iz rerne, ohlade se 1/2 minuta i uvaljaju se u šećer u prahu.
kolači imaju dugi rok trajanja oko 3-4 nedelje uz pravilno čuvanje na hladnom.