Način pripreme
U posoljenu vodu stavite pirinač da se kuva. Kada je skoro skuvan i kada je upio svu vodu, dodajte maslac i upržite na nekoliko sekudi uz mešanje.
Stavite narendani parmezan, mešajte dok se ne istopi i skinite sa vatre. Ostavite smesu da se potpuno ohladi.
U posudi umutite jaja, dodajte im naseckani peršun i sremuš. Stavite biber, prstohvat soli i promešajte. U ovu smesu dodajte ohlađeni pirinač i prezle dok ne dobijete smesu kao za ćuftice.
Smesu stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Mokrim rukama uzimajte po malo od smese (oko 1 kašika). Smesu stavite na dlan i spljeskajte je. U sredinu stavite komad mocarele i pokrijte ga sa još malo pirinča.
Napravite loptice i stavite ih u posudu sa prezlama. Sipajte ulje u tiganj i dobro ga ugrejte. Svaku lopticu uvaljajte u brašno, potopite u jaja i na kraju u prezle.
Ispržite loptice sa svih strana i izvadite ih na kuhinjski ubrus da se ocede. Poslužite uz sos po vašem ukusu.