Način pripreme
Jedan recept za bolno grlo - ako ste u dilemi kako da lečite decu za vreme praznika, ovo je baš za vas.
Uzmite jednu kaserolu i u nju sipajte vodu i šećer. Stavite na vatru da proključa uz povremeno mešanje. Za otprilike 5 minuta smesa će početi da se zgušnjava i tada dodajte preostale sastojke - med, sok od limuna, karanfilić, cimet, đumbir u prahu i promešajte. Za oko maksimum 15 minuta sve je gotovo.
Uzmite jedan pleh, prekrijte ga papirom za pečenje i uz pomoć kašike stavljajte komade smese na papir. Treba da budete veoma brzi, jer postoji mogućnost da se smesa stegne. Odozgo utisnite jedan drveni štapić i sačekajte da se ohladi i stegne.
Kada su lizalice gotove, sa lakoćom ih vadite, upakujte u male komade celofana i vežite im mašnice.
Čuvajte ih na hladnom mestu, mogu da stoje i duže od mesec dana.
Komentari