Način pripreme
Ovsene pahuljice se samelju u fino brašno i pomešaju se sa praškom za pecivo, kakaom, solju i šećerom.
Belanca se umute u retku penu i dodaje im se kiselo mleko.
Supa se i suva smesa u porcijama i meša se da bude homogena.
Na kraju se dodaju borovnice - cele.
Tiganj sa nelepljivim dnom se zagreva na umerenoj vatri. Po želji površina može da mu se namaže nakon svake palačinke, da budu još sočnije, ali to nije obavezno, jer ih kasnije takođe omekšavamo kikiriki puterom.
Ovsene palačinke se peku sa jedne strane dok izlaze mehurići, onda se okreću i zapeku i sa druge strane.
Kada se izvadi gotova palačinka maže se kikiriki puterom.
Serviraju se kao zdrav desert ili doručak zajedno sa javorovim sirupom, medom, braon šećerom u prahu.
Druga varijanta za ove ovsene palačinke sa borvnicama jeste nemasni krem sir sa slatkom od borovnica.
Prijtano!