Način pripreme
Ovi neodoljivo ukusni mafini mogu biti jutarnji užitak sa kafom, energično zadovoljstvo posle podne ili idealan završtetak dana.
Ovi čokoladni mafini su izazovno blaženstvo, sa laganim mirisom kokosa, nežnom unutrašnjosti i neodoljivim čokoladnim završtekom. Slatko-kisela nota nara balansira slatkoću mafina.
U posudi miksera umutimo prvo jaja, so i smeđi šećer. Promešamo dok smesa ne postane svetla.
U nju dodajemo sveže mleko, oceđeni sok od nara i kiselu pavlaku.
U drugoj posudi pomešamo mekani maslac od kokosa i kokosov šećer dok ne dobijemo mekanu konsistenciju.
U nju dodajemo prethodno pomešano brašno sa pršakom za pecivo, vanilom i kakaom. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Pomešamo suve sa tečnim sastojcima. Na kraju dodajemo čokoladne kapljice i promešamo drvenom loptaciom.
Pripremamo papirne korpice i stavljamo u gnezda za mafine.
Rasporedimo smesu u njih, punimo sa 1/3.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 25-30 minuta.
Za to vreme pripremamo čokoladni ganaš.
Isecite čokoladu na male komade i stavite u veliku posudu.
Sipjte pavlaku u šerpu i stavite da se ugreje.
Sipajte pavlaku u čokoladu i promešajte nekoliko minuta drvenom kašikom. Dva sastojka treba da se pomešaju dok ne dobijemo nežan i mekan ganaš. Za sjaj dodajemo kokosovo mleko.
Gotov i hladan ganaš sipamo u špric sa visokim nastavkom.
Špricamo preko ohlađenih čokoladnih kapkejkova.
Posipamo prstohvatom maće i ukrašavamo troslojne čokoladne mafine sa maćom zrnima nara.
Struk mente nosi sveži miris mafina.