Domaća limunada sa breskvom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
20/02/2020
"Primamljivo aromatična domaća limunada, koja će vas iznenaditi sa svežim ukusom breskvi "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • limun - 2 komada
  • breskva - 1 komad, dobro sazrela i mekana
  • šećer u prahu - 85 g
  • voda - 1, 2 litra, ledeno hladna
  • led - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu svežu domaću limunadu možete da napravite na dva načina - sa uređajem (blender ili multipraktik) ili ručno.

1. Za prvi način potrebno vam je samo da preplovite limun, a breskvu da isečete na krupne parčiće. Stavljaju se parčići voća u posudu uređaja, sipa se šećer i polovina vode i uključije se na nekoliko sekundi (6-7) na maksimalnu brzinu. Ne treba da sameljemo već samo da iscedimo esencije iz voća, zato i radimo na maksimalnoj brzini par sekundi. Na kraju se dodaje ostatak vode, procedi se i servira se sa kockama leda.

2. Druga varijanta je da isečete na sitnije voće i da ga pospete sa šećerom i polovinom vode. Sa priborom koji vam je zgodan izgnečite dobro, da limun pusti sok, a breskva i kora limuna da rasprsnu svoje arome. Ostavite tako da smesa odstoji bar 30 minuta i procedite. Sipajte preostalu vodu, kocke leda i servirajte odmah.

Za svežinu u svako doba!

Napomena: Količina šećera može da se reguliše prema ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti