Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Šerbet za tulumbe i baklavu

Šerbet za tulumbe i baklavu

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Šerbet za tulumbe i baklavu
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Sjajan šerbet kog možete koristiti za prelivanje tulumbica i baklava"

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml
  • med - 100 g
  • šećer - 1 šolja
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću duboku posudu ili malu šerpu (u suprotnom će smesa iskipeti) sipajte vodu, med i šećer i stavite na ringlu koju ste uključili na srednji stepen. U mom slučaju je na 6 od 10.

Sve kuvajte tako otprilike 10 minuta i nakon toga dodajte i limunov sok. Limunov sok se dodaje da se naš šerbet ne bi od tečnog šećera pretvorio u kristale, nakon što se ohladi.

I ključa još 10 minuta.

Po želji, naravno, nije problem da pomešate apsolutno sve sastojke za šećerni sirup i da ostavite da se kuvaju 20 minuta.

Sklonite sa ringle (nakon 20 minuta kuvanja, nivo tečnosti će se redukovati za otprilike 1 cm).

Ostavite na hladnom da se ohladi i prelijte vašu baklavu ili tulumbice.

Recept za Šerbet za Tulumbe i Baklavu je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: