Način pripreme
Gramaža voća je u oljuštenom stanju.
Pinja kolada je portorikanski napitak na bazi ananasa i kokosa. On može biti i sa malo alkohola, ali u ovom receptu ćemo vam predstaviti bezalkoholnu varijantu koja se zove Virgin.
U njoj se osim obaveznog ananasa dodaje i drugo voće, najčešće banana ili mango.
Ime dolazi od Pinja - (piña)- ananas.
Da bismo pripremili domaću Pinja koladu, treba da imamo uređaj, kojim ćemo da sameljemo voće, poželjno i led.
U blender ili odgovarajući multipraktik, tako je najbolje, ali i štapnim mikserom, nakon toga može da se procedi, ukoliko nije samleveno na finu teksturu.
Svi sastojci navedeni u receptu, bez onih za dekoraciju, naravno, stavljaju se u aparat i menju na maksimalnoj brzini. Led može prethodno da se izmrvi, da ne bi opterećivao uređaj, moj nije mnogo jak. Ako radite štapnim mikserom, led se dodaje na kraju.
Kod mene je to za 30 sekundi.
Ivice odgovarajućih čaša ukrašavamo kokosovim brašno. Ja sam napravila i štapić sa ušećerenim komadićima ananasa.
Sipamo Virgin Pinja koladu i serviramo sa slamčicom i koktel kašikom, a po želji ukrašavamo komadićima ananasa, čipsom od kokosa ili banane.
* Pre sipanja dodatno možemo zasladiti po ukusu.