Virgin Pinja Kolada

16/03/2020
"Virgin ili bezalkoholna Pinja Kolada - živeli sa ovim neverovatnim koktelom"
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano388
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ananas - 300 g, svež, zreo ili iz konzerve
  • banane - 2 komada, oko 250 g
  • kokosovo mleko - 300 ml ili pavlaka od kokosa
  • kokosovo brašno - ili čips za ukras
  • šećer u prahu - oko 20 g
  • sok od ananasa - 1 - 2 šoljcie
  • sirup od kokosa - 1 šoljica
  • led - 100 - 150 g, mrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Gramaža voća je u oljuštenom stanju.

Pinja kolada je portorikanski napitak na bazi ananasa i kokosa. On može biti i sa malo alkohola, ali u ovom receptu ćemo vam predstaviti bezalkoholnu varijantu koja se zove Virgin.

U njoj se osim obaveznog ananasa dodaje i drugo voće, najčešće banana ili mango.

Ime dolazi od Pinja - (piña)- ananas.

Da bismo pripremili domaću Pinja koladu, treba da imamo uređaj, kojim ćemo da sameljemo voće, poželjno i led.

U blender ili odgovarajući multipraktik, tako je najbolje, ali i štapnim mikserom, nakon toga može da se procedi, ukoliko nije samleveno na finu teksturu.

Svi sastojci navedeni u receptu, bez onih za dekoraciju, naravno, stavljaju se u aparat i menju na maksimalnoj brzini. Led može prethodno da se izmrvi, da ne bi opterećivao uređaj, moj nije mnogo jak. Ako radite štapnim mikserom, led se dodaje na kraju.

Kod mene je to za 30 sekundi.

Ivice odgovarajućih čaša ukrašavamo kokosovim brašno. Ja sam napravila i štapić sa ušećerenim komadićima ananasa.

Sipamo Virgin Pinja koladu i serviramo sa slamčicom i koktel kašikom, a po želji ukrašavamo komadićima ananasa, čipsom od kokosa ili banane.

* Pre sipanja dodatno možemo zasladiti po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar