Način pripreme
Prvu umutite jaja sa šećerom, dok se šećer potpuno ne rastvori. Nakon toga dodajte sveže mleko i ponovo lagano izmutite da se dobije homogena smesa. Dodajte po malo brašna uz neprestano mešanje. Cilj je da dobijete smesu gustine kao za palačnike ili malo gušće i zbog toga nemojte da sipate svo brašno odjednom, nego ga dodajte postepeno.
Na kraju u smesu dodajte ulje, koje neće dozvoliti da se smesa za palačnike zalepi za tiganj i na taj način ćete ih lakše okretati.
Smesu sipajte kutlačom u teflonski tiganj (ako koristite drugačiji tiganj, možda će biti potrebe da ga povremeno nauljite) i kada je palačinka gotova, okrenite je na drugu stranu.
Gotovu vrelu palačinku možete da premažete sa malo maslaca da bi bila mekša. Poslužite palačinke uz džem, marmeladu, tečnu čokoladu ili drugi nadev po vašem izboru.