Način pripreme
Rastvorite želatin prema uputstvu sa pakovanja.
Stavite šumsko voće sa 200 ml vode na vatru da se kuva oko 15 minuta, nakon toga ga skinite sa vatre i dodajte mu kašiku zaslađivač i želatin i ostavite ga da se ohladi.
Odvojite belanca od žumanaca i belanca umutite u sneg.
Žumance i drugu kašiku zaslađivača umutite do pene, dodajte kiselo mleko i maslac, umutite i zatim po redu dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo, koru od limuna, psilijum i sve ponovo promešajte.
Na kraju dodajte belance i pažljivo promešajte špatulom.
Sipajte smesu za dijetalni kolač u kalup prešnika 16 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta - do suve čačkalice. Ohladite kolač.
Kada je keto kolač dobro ohlađen prelijte ga slatkom od šumskog voća i pospite ga kokosovim brašnom.