Način pripreme
Prvo napravite kolač. Jaja umutite sa šećerom, zatim postepeno dodajte vodu, pa mutite dok se šećer u potpunosti ne rastvori. Zatim dodajte ulje i vanilin šećer i umutite.
Pomešajte sodu sa brašnom. Uzimajte kašikom od brašna i dodajte smesi sa jajetom i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Odvojite jednu šoljicu od smese i njoj dodajte kakao. Kalup za kuglof premažite maslacem i pobrašnite.
Isipajte de svetle smese, pa zatim po ivici kalupa isipajte smeđu smesu i oko kruga u sredini kalupa, kao na slici, ponovite oba postupka još jednom. Pecite na 180 stepeni, dok ne bude kolač gotov. Ostavite da se ohladi.
Napravite krem od svežeg mleka i kesice pudinga. Isecite bananu i kivi na male kockice i pomešajte sa većim delom krema i ostavite oko 1/3 krema. Sada treba da napunite kolač.
Kolač malo zasecite po sredini, tako da se napravi kao mali poklopac i izvadite ga. Kašičicom izdubite otvor. Napunite ga kremom koji ste pomešali sa kivijem i bananom. Drugi deo krema premažite odozgo. Vratite poklopac. Posipajte šećerom u prahu. Uživajte!