Način pripreme
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Kada se šećer istopio, dodajte brašno i prašak za pecivo, ponovo mutite, (biće malo gušće, ali tako treba da bude), zatim dodajte mleko i ulje i kokosov maslac, mutite lagano da se masa lepo sjedini, sipajte i mak, mutite još 2 - 3 minuta.
Smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 - 40 minuta.
Posle 30 minuta sa nožem probodite kolač, ako je nož suv, kolač je gotov, ukoliko smesa za testo ostaje po njemu, pecite još malo (dok nož ne bude suv).
Čokoladu, šećer, vodu i margarin istopite u šerpici uz stalno mešanje na slaboj temperaturi (ako se plašite da vam ne zagori istopite na pari).
Vruć kolač prelite vrućom istopljenom čokoladom.