Način pripreme
U posudi metalnom žicom za mućenje umutimo jaje i ovseno mleko, koje smo napravili od 2 supene kašike finih ovsenih pahuljica, namočenih u 1/2 šolje vode na 10 minuta i kada sameljemo tečnost od ovsenih pahuljica - koristimo za palačinke, bez ceđenja.
U smesu u posudi dodajemo i ostale sastojke - domaći tečni med od maslačaka, vanilu, sodu (koja se aktivirala u posebnoj posudici sa jabukovim sirćetom), nerafinisano suncokretovo ulje, integralno brašno (malo više od 1 šoljice), 1 komad izrendane jabuke (srednje po veličini) i cimet.
Od homogene blago guste smese rasporedimo (otprilike 1/2 ili 1/3 kutlače) u zagrejan tiganj sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja samo za prva 1-2 komada i nakon toga nastavljamo da pečemo druge američke palačinke u tiganju sa nelepećim premazom - bez masnoće, zato što tada budu mnogo mekanije, a u isto vreme i zdravije.
Dobro bi bilo da ih pravimo manje - otprilike 10 cm i debljina 0.5 cm i tako ćemo dobiti otprilike 10-12 komada.
Čim se formiranju mali mehurovi po celoj površini integralnih palačinki, znači da je vreme da ih pažljivo okrenemo silikonskom špatulom i da ih ispečemo i sa druge strane dok se ne dobije zlatkasta boja.
Dok se prave sledeće palačinke, da se gotove ne bi isušile, pokrivamo ih posudim ili poklopcem, tako što svaku novu toplu stavljamo najniže na gomilu palačinki.
Poslužujemo mekane aromatične integralne američke palačinke još tople sa medom od maslačaka, posute iseckanim orasima!
Omiljeni doručak malih i velikih!
Neobično ukusno!