Način pripreme
Pro lepo umutimo jaja sa šećerom. Nakon toga dodajemo maslac i mleko i ponovo kratko mutimo. Na kraju dodajemo preostale sastojke i lepo sve promešamo. Ostavite smesu da stoji 5-10 minuta. Tako će biti još mekši.
Tiganj ugrevamo i namažemo sa malo maslaca. Pečemo američke palačike oko 1-2 minuta sa svake strane. Kad se pojave balončići, vreme je da se okrenu.
Svaki put pre stavljanja sledeće palačinke, mažemo tiganj maslacem. Skidamo tiganj sa vatre na jednu dasku, mažemo ga, sipamo smesu i rasporedimo u krug. Može i direktno na ringli da bude tiganj, ali ja volim da sklonim sa strane i stavim nove palačinke.
Američke palačinke sa maslacem i mlekom serviramo sa nečim zdravim, kao što je keto čokolada ili po izboru.
Pogledajte još kako da napravite kanadske palačinke ili omiljene proreinske palačinke.