Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa spanaćem

Fritata sa spanaćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Fritata sa spanaćem
Fotografije: Ivelina
1 / 2
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ako čekate poseban poziv da podelite ove fritate od spanaća sa nama, evo ga - izvolite da poslužimo"

Potrebni sastojci

  • spanać - 250 g
  • jaja - 4 komada
  • parmezan - 30 g, izrendan
  • maslinovo ulje - 30 ml ili po ukusu
  • morska so - po ukusu
  • origano
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Fritata sa spanaćem je jednostavno i veoma ukusno jelo.

Ukoliko ne raspolažete svežim spanaćem, možete koristiti zamrznuti: oduzeće vam malo više vremena dok ga ne skuvate, ali krajnji rezultat će biti dobar.

Da biste fritati od spanaća dodali još ukusa, možete da dodate nekoliko aromatičnih biljki: na primer origano. Ili da dodate šaku pinjola, koje će omletu dodati poseban ukus.

Oni koji više vole, mogu da obogate fritatu od spanaća s malo topljenog sir, šunke ili slanine.

Očistite spanać i dinstajte ga nekoliko mimuta ili ga skuvajte sa malo vode. Kada se spanać skuva, iscedite i nožem krupno iseckajte.

Umutite jaja u velikoj posudi sa solju, biberom i izrendanim parmezanom ili izrendanim kačkavaljem, solju i biberom. Dodajte iseckani spanać u umućena jaja sa izrendanim kačkavaljem, solju i biberom.

Zagrejte malo ulja ili maslinovog ulja u tiganju sa nelepećim premazom i kuvajte na srednjoj vatri. Čim krajevi dobro porumene, okrenite fritatu, po mogućstvu tanjirom ili poklopcem: stavite tanjir odozgo na tiganj i okrenite ga brzim pokretom. Gurnite omlet u tiganj i nastavite da kuvate sa druge strane.

Vaša fritata sa spanaćem je spremna da se servira.

Kao alternativu možete da spremite pečenu fritatu. Lakša opcija je sa minimalnom količinom masnoće, čak i bez masnoće. Kada se spanać skuva i pomeša sa ostalim sastojcima, prebacite ga u tepsiju.

I pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25 minuta.

Ovo je malo sporija varijanta i takođe veoma ukusna!

Kada ste gotovi, možete da je isečete na kvadratiće pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: