Način pripreme
Lomimo špagete na parčiće i skuvamo ih u posoljenoj vodi u koju smo stavili i jednu kašičicu ulja, da se ne lepe. Kuvamo ih 10 minuta. Kada su gotove, ocedimo ih od vode.
U posudu za pečenje sipamo šećer i stavljamo da se karamelizuje. Čim dobije zlatasto braon boju dodajemo maslac. Promešamo i čim je karamel gotov, sklanjamo sa vatre.
Odozgo preko karamela stavljamo skuvane špagete.
Zagrevamo blago mleko i u njega stavljamo šećer, mešamo da se istopi.
Mutimo dobro i posudi jaja i dodajemo ih lagano u tankom mlazu u hladno mleko uz neprestano mešanje. Dodajemo i dve vanile.
Dobijenom smesom prelivamo špagete i stavljamo ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku.
Nakon oko 30-40 minuta špageti su gotovi.
Ohladimo ih, sečemo na parčiće i po želji serviramo parčiće okrenute karamelom na gore.