Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Slatki Korneti sa Kremom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
![Slatki korneti sa kremom Šantili](/files/lib/250x250/sladki-funiiki-shantili.webp)
![Slatki korneti](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiikisladi2.webp)
Kornete treba prethodno da namažemo uljem da bi se zalepilo testo za njih. Pečemo u umerenoj rerni dok ne porumene. Punimo ih kremom....
![Korneti sa kremom iz davnina](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-domashenkrem.webp)
Za to vreme pripremamo krem. Ugrevamo mleko sa šećerom. Kad provri dodajemo umućena žumanca, mešamo neprestano....
![Korneti sa kremom od vanile](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-krem23253.webp)
Kad se sve ispeku i ohlade, punimo ih kremom uz pomoć šprica ili kašičice. Otvor korneta potapamo u mlevene orahe....
![Korneti sa kremom od banane](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-bananov-krem2.webp)
Krem kuvamo dok se ne zgusne, nakon toga skidamo sa vatre. 5-10 minuta nakon toga dodajemo maslac i ponovo dobro promešamo....
![Korneti sa kremom od maslaca](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-maslen-krem3.webp)
Nakon toga dodajemo maslac i vanilu, mešamo dok se malsac ne rastopi, nakon toga skidamo krem sa vatre....
![Korneti sa kremom od pomorandže](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-portokalov-krem2.webp)
Za krem: 1/2 litra svežeg mleka, 1/2 pakovanja maslaca i 12 kašičica šećera ugrejemo....
![Korneti sa kremom](https://gradcontent.com/lib/250x250/funii-krem3.webp)
Dodajemo pavlaku i mešamo dok ne dobijemo gladak krem. Punimo kornete kremom pažljivo malom kašikom. Najbolje i najlakše je da punimo špricom....
![Korneti sa ukusnim kremom i orasima](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-krem-kokos.webp)
Vaši raskošni korneti sa ukusnim kremom i orasima su spremni za jelo....
![Retro korneti sa kremom od vanile](https://gradcontent.com/lib/250x250/funiiki-krem-vaniliq.webp)
Kuvajte dok se krem ne zgusne. Napunite kornete dok je krem topao i stavite ispravljene da krem ne izađe....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: