Način pripreme
Ne radi se mikserom, već živom za mućenje.
U posudi se pomešaju žumanca i celo jaje, tamni šećer i kroz cediljku kukuruzni skrob. Meša se žicom. Dodaje se oko 60 ml svežeg mleka da se pomešaju sastojci.
Na ringlu se stavlja šerpa sa debelim dnom i sipa se preostalo sveže mleko da se zagreje do trenutka kad će se u krajevima pojaviti mali balončići.
Sklanja se sa vatre i u tankom mlazu se dodaje u smesu od jaja uz neprestano mešanje. Smesa se vraća nazad u šerpu i stavlja se na ringlu na umerenu vatru i muti se neprestano dok se ne zgusne oko 5 do 7 minuta.
Sklanja se sa vatre i dodaje se maslac i vanila. Meša se. Servira se u čašama, našprica se pavlaka i posipa se blago zapečenim koštunjavim voćem i narendanom čokoladom.
Beleška: Ne zamenjuje se šećer beli, jer tamno smeđi šećer daje ovom pudingu ukus veoma prijatnog karamela.
Bademe sam zapekla na tiganju vrlo blago.