Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi da se opusti, nakon čega se muti u vazdušast krem sa šećerom. Uz neprestano mešanje jedno po jedno se dodaju jaja. Nakon njih se naliva sveže mleko.
Brašno se proseje i takođe se dodaje u porcijama zajedno s praškom za pecivo i vanilom. Meša se u lepu, vazdušastu, glatku konzistenciju. Od dobijene smese se odvaja oko jedna šolja u koju se dodaje seme maka.
U namazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje ili kalup se raspoređuje smesa za koru, a odozgo se haotično sipa smesa sa semenom maka.
Trešnje kojima smo pre toga otklonili koštice, uvaljaju se u brašno i ređaju se odozgo preko testa. Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Da li je gotovo proverava se pomoću čačkalice za zube ili drvenim ražnjićem. Kada se zabodu u testo treba da ostanu suvi.
Gotov desert se posipa šećerom u prahu. Desert od trešnje je jednostavnog ukusa i blag je dodatak popodnevnoj kafi.