Način pripreme
Margarin staviti u šerpu i otopiti. Ostaviti par minuta da se prohladi.
U činiju usuti brašno, dodati so, kakao, šećer, prašak za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Zasebno, u činiju staviti jaja, dodati mleko, otopljen i prohlađen margarin i izmešati ručnom žicom za mućenje.
U smesu sa jajima dodati mešavinu suvih sastojaka i izmešati. Dodati seckanu čokoladu za kuvanje i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Udubljenja u kalupu za mafine popuniti papirnim korpicama i u njih rasporediti pripremljenu smesu.
Peći u dobro zagrejanoj reeni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove čokoladne mafine izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade i poslužiti.
Veoma ukusna čokoladna poslastica. Probajte, prijatno!