Način pripreme
Jaja, pavlaka, istopljeni maslac i vanila se mute mikserom.
Nakon toga se dodaju ostali sastojci i ponovo se muti.
Koristila sam silikonske kalupe - srca. Nisam ih mazala maslacem.
Na dno kalupčića se stavlja jedna malinica i pokriva se delom keks smese.
Zatim se stavlja još jedna malinica i ponovo smesa.
Ne punim kalupe, nego ostavljam odogo jedan prst praznog prostora.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 25 minuta. Moja rerna je na gas i peče drugačije. Nadgledajte! Moje sam čak malo prepekla. Ali su mnogo ukusni!
Nakon pečenja čokoladne mafine okrećem, zato što su tako lepši.
Napomena: Zaslađivači su mi 1:1 šećer, to znači da ovih 80 g zaslačivača odgovara 80 g šećera. Ako koristite drugi, na primer 1:4, treba da smanjite količinu 4 puta ili u slučaju da stavite 20 g.