Čušpajz od šargarepe

LenkaLenka
Kuvar
759
839
2k
34
4
Čušpajz od šargarepe
Fotografije: Lenka
1 / 2
08/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Savršen prilog svakoj šnicli"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 kg,
  • crni luk - 1 kom.
  • brašno - 1 s.k.
  • maslac - 40 g
  • jabukovo sirće - 1 s.k.
  • kocka za supu - 1/2 kocke
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu oljuštite, pa je detaljno operite i isecite na tanke kolutove.

Oba luka očistit i iseći tanko. Stavite u dublju šerpu maslac pa na njega luk, nakok 10 min dodajte i šargarepu. Pa dinstajte sa šargarepom još 10 min.

Dodajte brašno i sve lepo izmešati, pa nalijte vodom i kockom za supu. Na kraju dodati i sriće.

Neka se krčka na laganoj vatri dok šargarepa ne omekša uz povremeno mešanje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: