Način pripreme
1. Očistite tikvice od krajeva i ne ljušteći ih narendajte na krupno renda. Stavite izdašan prstohvat soli, promešajte dobro i ostavite da puste vodu oko 1 sat.
2. Ocedite i temeljno istisnite svu tečnost od tikvica. Razbijte u njih jaje, stavite začine i kukuruzno brašno.
Promešajte i ako je potrebno dodajte još brašna, tako da jednostavno možete da oblikujete ćuftice.
3. Blago namazanim rukama uzimajte smesu i pravite blago spljeskane loptice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Pospite svaku ćufticu od povrća maslinovim uljem.
4. Ispecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.
Servirajte tople sa lepim sosom, mlečnim, od paradajza ili sosom od majoneza.
Brze ekonomične i veoma jednostavne ćuftice, pogodne za laganu večeru ili meze uz omiljeno piće.
Prijatno! Ćuftice od tikvica u rerni sa kukuruznim brašnom su gotove.
Komentari