bonapeti.rs»Recepti»Napici»Kafa»Late Makijato

Late Makijato

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6104350103
Late Makijato1 / 7
14/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Aromatični late makijato, kakav bi dobili i u čuvenim kafićima u Rimu"

Potrebni sastojci

  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • za makijato
  • sveže mleko - 2/3 šolje, punomasno
  • kafa - 2 kašičice mlevena, za espreso
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte šećerni sirup od vode i šećera - kuvajte dok se šećer potpuno ne rastvori i sirup malo redukuje. Možete koristiti i beli i smeđi šećer. Za Late Makijato trebaće vam mali deo sirupa, a ostatak možete čuvati u tegli u frižideru 1 mesec.

Pomoću dodatka za paru na aparatu za kafu zagrejte mleko u odgovarajućoj posudi, držeći nastavak uronjen ispod površine nastale pene. Zagrevajte mleko dok se stranice posude ne zagreju lepo i dok se na vrhu ne stvori glatka, tvrda pena.

Napravite espreso. Prebacite mleko u visoku staklenu čašu, držeći penu kašikom. Kada u posudi ostane samo pena, kašikom je pažljivo rasporedite u čašu sa mlekom. Na vrh lagano nalijte espreso i završite sa malo šećernog sirupa po ukusu.

Piće možete posuti kakaom u prahu, cimetom ili rendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti