Način pripreme
Očistite mandarine, prelijte ih sa 200 ml vode i dodajte 3 kašike (izvršite) šećera. Stavite ih na ringlu i ostavite da provru. Nakon toga smanjite vatru i zadržite ih pod poklopcem još petnaestak minuta.
Za to vreme natopite želatin u 90 ml hladne vode.
Ocedite mandarine i izdvojte 100 ml njihovog soka. Sipajte u šerpu, dodajte 150 g šećera, kašičicu đumbira i ostavite da provri. Nakon toga dodajte želatin i sklonite sa vatre.
Rasporedite polovinu skuvanih mandarina u 7-8 posuda za krem karamel u prelijte vrućim sirupom.
Za mlečni krem stavite da provri mleko sa vanilom.
Jaja. žumance i šećer umutite u penu. Sklonite mleko sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i ostavite da se ohladi.
Nakon toga sipajte u tankom mlazu u penu od jaja.
Pasirajte preostale mandarine u takođe ih dodajte.
Dobijenim kremom sa mandarinama dopunite čaše.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko sat i 10 minuta ili dok se krem ne zgusne.
Namrvite kore za pitu i zapecite ih 5-6 minuta na suvom tiganju. Pospute sa dve kašike šećera i počnite da mešate dok se šećer potpuno ne rastopi. Sklonite sa vatre i prebacite u odgovarajuću posudu.
Malo pre nego što su voćni kremići gotovu, pospite ih karamel koricama. Ostavite ih da se ohlade i stavite ih u frižider na bar 2 sata.
Pri serviranju zagrejte čaše, okrenite ih i pospite desert od mandarine sa đumbirom preostalim koricama.