Način pripreme
Osušimo filete (od bele ribe, bakalara, smuđa, tilapije). Sameljemo ih u blenderu i dodajemo skuvani krompir, narendan đumbir, riblji sos, mleveni biber, zapečene i samlevene pinjole.
Prebacujemo smesu u posudu i dodajemo umućene žumance, ovsene pahuljice i pržimo na kratko u zagrejanoj masnoći.
Oblikujemo ćuftice od mleenog mesa, koje potapamo u belanca umućena u sneg i pržimo na kratko u zagrejanoj mansoći.
Stavljamo ih nakuhinjski ubrus, da upije preostalu masnoću sa njih.
Sos pripremamo tako što zapečemo orahe i pinjole u suvom teflonskom tiganju. Nakon što se ohlade namrvimo ih na sitno.
U istom tiganju zapečemo blago i semenke od kumina, mrveći i njih. U posudi pomešamo senf, riblji sos, med, sirće i maslinovo ulje u homogenu smesu.
Dodajemo koštunjavo voće, začine, na sitno isečene urme i korijander.
Mešamo kapnemo malo limunovog soka i degustiramo ukus.
Serviramo riblje ćufice od đubmira sa hladnim sosom i garniramo sa sezonskom salatom.