Način pripreme
Predivne male palačinke!
U posudi se mute dva jaja viljuškom. Dodajte sveže mleko i prstohvat soli.
Na kraju dodajte kokosovo brašno, mleveno laneno seme i prašak za pecivo.
Promešaju se dobro sastojci.
Prvo je kao retka kaša, ali samo nakon minut, dva kokosovo brašno nabubri i dobijeta gustu smesu kao pire.
Zagreva se tiganj, maže se uljem i sipa se po puna kašika smese, pri čemu se oblikuju ukusne kokos palačinke. One su kao katme, a više liče na američke palačinke, ali u mini varijanti.
Pecite na slaboj vatri na 3-4 stepenu, okrećite sa dve metalne široke špatule. Meni je bar tako bilo lakše.
Serviramo sa svežim voćem i želeom od jagode.
Raskošne palačinke sa kokosovim brašnom i svežim mlekom. Ovo je za pola doze, izađe 8-9 komada! Nek vam je slatko!