Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom

Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
27/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom je sjajna letnja večera, koju servirate sa salatom od lepog ružičastog paradajza"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, male
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • sir - 100 g
  • čedar - 100 g, slajsevi
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • mirođija
  • so
  • biber
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kolutove debljine oko pola centimetra. Koristila sam mlade tikvice koje nisam ljuštila.

Pospite ih solju i stavite u cediljku, da se ocede 30-40 minuta.

Nakon toga namažite posudu sa malo ulja i poređajte tikvice blago ih preklapajući.

Pripremite preliv za zapečeno jelo, muteći jaja sa prstohvatom soli.

Dodajte kiselu pavlaku, beli luk, mirođiju i peršun, isečene na sitno, kao i malo sveže mlevenog bibera.

Namrvite sir i dodajte i njega.

Preko tikvica poređajte slajseve čedra u prelijte prelivom.

Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.

Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom je sjajna i lagana letnja večera koju servirate sa salatom od lepog ružičastog paradajza.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: