Način pripreme
Isecite tikvice na kolutove debljine oko pola centimetra. Koristila sam mlade tikvice koje nisam ljuštila.
Pospite ih solju i stavite u cediljku, da se ocede 30-40 minuta.
Nakon toga namažite posudu sa malo ulja i poređajte tikvice blago ih preklapajući.
Pripremite preliv za zapečeno jelo, muteći jaja sa prstohvatom soli.
Dodajte kiselu pavlaku, beli luk, mirođiju i peršun, isečene na sitno, kao i malo sveže mlevenog bibera.
Namrvite sir i dodajte i njega.
Preko tikvica poređajte slajseve čedra u prelijte prelivom.
Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.
Zapečeno jelo sa tikvicama i čedrom je sjajna i lagana letnja večera koju servirate sa salatom od lepog ružičastog paradajza.
Prijatno!