Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom

Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ako volite bez mesa, nema problema - jednostavno izbacite kobasicu iz recepta, ali obavezno ga spremite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • tikvice - 2 komada
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 150 g
  • luk - 2 struka, mladi
  • brašno - 2 kašike
  • kobasice - 100 g
  • biber
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
  • mirođija
  • beli luk - 2 struka, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

Sir i kačkavalj za zapečeno jelo sa tikvicama narendamo na rende.

Luk i beli luk očistimo, operemo i isečemo na sitno.

U duboku posudu razbijemo jaja, u njih dodajemo sir, pola kačkavalja, brašno, biber i alevu papriku, so, mirođiju, koju smu isekli na sitno, luk i beli luk.

Kobasicu isečemo na kocke, ne mnogo velike i njih dodajemo u smesu.

Operemo tikvice i isečemo ih na sitne kocke, dodajući i njih u smesu.

Spremamo posudu, namažemo je i sipamo smesu u nju.

Odozgo posipamo preostalim kačkavaljem, posipamo peršunom i stavljamo u rernu zapečeno jelo s kobasicom.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Možemo da serviramo i laganu salatu uz Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: