Način pripreme
Za spremanje prelivenog kakao kolača mikserom umutite šećer i jaja oko 5 minuta ili malo više. Na drugom mestu prosejte brašno i dodajte u njega prašak za pecivo.
U porcijama dodajte suvu u tečnu smesu i promešajte mikserom oko 3-4 minuta- Dodajte vanile i ponovo kratko umutite.
Sipajte smesu za jednostavni kolač u pravougaonu posudu za pečenje 25x35 cm, prethodno namazanu. Pecite na 180 stepeni 15 minuta, nakon toga stavite folju, da se ne prepeče. Pecite ukupno 40 minuta.
Pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi. Isecite na kvadrate ili rombove.
U šerpu na ringlu sipajte sastojke za sirup. Promešajte i ostavite da provri. Čim je gotov i dok je još topao prelijte kolač. Ostavoite preliveni kolač bar dva sata u frižideru da se stegne.
Posle možete da uživate u omiljenom kakao kolaču!