Način pripreme
Ovaj poridž (kaša) je dobra ideja za mirisan i zdrav doručak koji će vas zasititi i napuniti energijom za dobar početak dana.
Ovsene pahuljice koje ćete koristiti za recept za ovsenu kašu mogu biti cella zrna ili mlevene.
Bademi se drobe na krupno u blenderu ili se seckaju ručno na kuhinjskoj dasci.
Dve jabuke oljuštite, očistite i narendajte na krupno. Pospite ih šećerom i začinima - kurkumom, muškatnim oraščićem i kardamomom. Ako vam se nijedan od njih ne sviđa - preskočite ih ili stavite manju količinu.
Mirisne i blago zaslađene narendane jabuke stavite se na umerenu vatru 5 minuta i često ih mešajte.
Dodajte ovsene pahuljice i bademovo mleko i kuvajte ovaj zdrav doručak 10 minuta (sa narezanim orašastim plodovima vreme kuvanja je kraće, jer se oni mnogo brže skuvaju i omekšaju).
Sipajte polovinu badema, promešajte i rasporedite u činije.
Poridž sa ovsenim pahuljicama, jabukama i bademima poslužuje se topla, posuta preostalim bademima i sitno iseckanim komadima treće preostale jabuke.