Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Poridž sa ovsenim pahuljicama, jabukama i bamemima

Poridž sa ovsenim pahuljicama, jabukama i bamemima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Poridž sa ovsenim pahuljicama, jabukama i bamemima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Započnite dan sa jednim ukusnim i veoma korisnim doručkom od jabuka i ovsenih pahuljica!"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada
  • ovsene pahuljice - 120 g
  • bademi - 100 g, sirovi
  • bademovo mleko - 550 ml
  • smeđi šećer - 25 g
  • kurkuma - 1/2 kašičice. ili po ukusu
  • muškatni oraščić - 2 prstohvata
  • kardamom - 2 prstohvata, samlevenih ili zdrobljenih bobica iz mahuna
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj poridž (kaša) je dobra ideja za mirisan i zdrav doručak koji će vas zasititi i napuniti energijom za dobar početak dana.

Ovsene pahuljice koje ćete koristiti za recept za ovsenu kašu mogu biti cella zrna ili mlevene.

Bademi se drobe na krupno u blenderu ili se seckaju ručno na kuhinjskoj dasci.

Dve jabuke oljuštite, očistite i narendajte na krupno. Pospite ih šećerom i začinima - kurkumom, muškatnim oraščićem i kardamomom. Ako vam se nijedan od njih ne sviđa - preskočite ih ili stavite manju količinu.

Mirisne i blago zaslađene narendane jabuke stavite se na umerenu vatru 5 minuta i često ih mešajte.

Dodajte ovsene pahuljice i bademovo mleko i kuvajte ovaj zdrav doručak 10 minuta (sa narezanim orašastim plodovima vreme kuvanja je kraće, jer se oni mnogo brže skuvaju i omekšaju).

Sipajte polovinu badema, promešajte i rasporedite u činije.

Poridž sa ovsenim pahuljicama, jabukama i bademima poslužuje se topla, posuta preostalim bademima i sitno iseckanim komadima treće preostale jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: