bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa jabukama i ovsenim pahuljicama

Mafini sa jabukama i ovsenim pahuljicama

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
133108294791
Mafini sa jabukama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
11/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zdravi mafini sa jabukama i ovsenim pahuljicama za svako doba dana"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 1/2 čaše
  • jogurt - 1 čaša
  • ulje - 1/3 čaše
  • ovsene pahuljice - 1/2 čaše
  • orasi - 1/2 čaše
  • brašno (speltini, integralno ili obično) - 1 čaša
  • jabuke - 2 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca.

Ovsene pahuljice usitniti u blenderu ili štapnim mikserom. Orahe sitno naseckati ili ih usitniti na isti način kao i ovsene pahuljice, ali voditi računa da se ne usitne previše već da ostanu komadići. Jabuke narendati.

Žumanca pomešati sa jogurtom, uljem i šećerom. Dodati brašno, pahuljice, orahe i pračak za pecivo i sve sjediniti. Dodati i rendane jabuke i cejlonski cimet (može i običan - količinu prilagodite svom ukusu). Ako se koristi integralno ili speltino brasno biće malo tamniji.

Posebno umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Pažnjivo ih sjediniti sa prethodno pripremljenom smesom.

Puniti korpice za mafine do 1/2 i peći na 180 stepeni (proveriti čačkalicom da li su pečeni).

Mafini sa jabukama i ovsenim pahuljicama su sjajni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: