Način pripreme
U posudi umutite jaje sa šećerom i vanilinim šećerom.
Dodajte ulje, kiselo mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Ogulite i isecite jabuke na tanke kriškice.
U tiganju sa poklopcem istopite maslac i dodajte 30 g šečera i iseckane jabuke, mešajte otprilike 5 minuta.
Dodajte cimet, izmešajte i smanjite ringlu na najniži stepen.
Zalijte jabuke sa smesom za palačinke i izravnajte, pokrijte poklopcem i ostavite da se peče.
Probajte drvenom čačkalicom, po njoj ne sme da se lepi smesa i okrenite palačinku od jabuka na tanjir.
Vraćate palačinku u tiganj da se ispeče i sa druge strane na kratko.
Slatke palačinke pospite šećerom u prahu po želji.
Brza i veoma ukusna palačinka od jabuka!