Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodamo rendanu jabuku. Zatim stavimo vanilin šećer i prašak za pecivo. Sledi istopljeni maslac, pa dobro promešati.
Može se koristiti žica ili mikser na srednjoj brzini. Zatim dodamo brašno. Promeša se. Sipajte smesu u maslacem premazan i pobrašnjen kalup za kolač.
Preostalu jabuku narendajte na krupno i pomešajte sa opranim i oceđenim borovnicama. Zatim se voće za kolač pomeša sa sitnim sirom i kašikom šećera u prahu. Ovaj krem se raspoređuje na sredinu kolača.
Kalup stavljamo u rernu zagrejanu na 160 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo ili se suva čačkalica zabode u ivice kolača i izađe suva, sredina će ostati vlažna zbog sitnog sira.
Gotov kolač sa jabukama i borovnicama prevrne se na odgovarajući pleh. Kolač se posipa šećerom u prahu i kada se potpuno ohladi seče na komade.