Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Tradicionalna ovsena kaša

Tradicionalna ovsena kaša

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tradicionalna ovsena kaša
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
6 min.
Porcije
1
"Ovsena kaša sa voćem - savršen doručak"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • ovsene pahuljice - 8 supenih kašika, filirane
  • med - 1 supena kašika, puna
  • sušeno voće - po želji (urme, usvo grožđe, itd.)
  • sveže voće - po želji
  • kokosovo ulje - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte mleko sa filiranim ovsenim pahuljicama i ostavite da malo vri 1 minutu, posle sklonite sa vatre i sačekajte 4-5 minuta da ovas upije tečnost i da nabubri.

Koliko gusta želite da bude kaša je po vašem ukusu, zato možete da dodate još mleka ili ovsenih pahuljica do željene konzistencije i gustine.

Nakon što blago spadne temperatura, dodajte med, kokosovo ulje i izmešajte.

Sipajte u posudicu ukusnu ovsenu kašu igarnirajte po želji sušenim urmama ili suvim grožđem, kao i svežim voćem za jedan dragocen doručak.

Prijatno sa mojom tradicionalnom ovsenom kašom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: