Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Pečena ovsena kaša

Pečena ovsena kaša

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Pečena ovsena kaša
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
12/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ukusan i veoma zdrav doručak - napunite se energijom za ceo dan"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 5 supenih kašika
  • voda - 130 ml, vrela
  • jabuke - 1/2 mala
  • banane - 1/2 komada
  • suvo grožđe
  • cimet
  • biljno mleko - mala količina
* merne jedinice

Način pripreme

Ovsene pahuljice stavljamo u posudu. Sipamo vrelu vodu i ostavljamo tako 10 minuta.

Ugrevamo rernu na 180 stepeni. Jabuku isečemo na male komade, a bananu na pola.

Dodajemo u posudu zajedno sa suvim grožđem. Posipamo cimetom i sipamo malo biljnog mleka.

Promešamo i sipamo u mali pleh ili neku drugu posudu za pečenje (ja vsam sve pomešala u đuvečari i pekla).

Stavljamo u ugrejanu rernu i pečemo oko 30 minuta ili dok ne postane zlatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: