Način pripreme
Za ovaj unikatni turski kolač jaja i šećer se mute dok se šećer u potpunosti ne istopi, ovo oduzima otprilika 10 minuta. Dodaje se vanila i brašno sa praškom za pecivo. Meša se špatulom da smesa ne bi spadala.
Sipa se u tepsiju dimenzije 22 cm. Peče se na 170°C bez ventilatora 15-20 minuta.
Za to vreme se priprema sirup.
Treba da vri 10 minuta od trenutka kada provri.
Gotova kora se seče na dva dela tako što se onaj koji je odozgo seče na osam trouglova.
U odgovarajući tanjir se stavlja jedna kora, obilno se preliva.
Pripremljeni krem od pavlake, šećera u prahu i maskarpone sira se sipa na koru. Ostavlja se mali deo za dekoraciju po gornjem sloju našeg prelivenog kolača.
Ravnomerno se raspoređuje. Odozgo se ređaju trouglasti komadi - prelivaju se i po rubovima se posipa pistaći.
Od odvojenog krema se pravi dekoracije špricem zvezda po Jastuku padišaha.
Bon Apeti!