Način pripreme
Prvo operemo i usolimo pileći file. Nakon čega ga sečemo na zalogaje i posipamo ga crnim biberom.
Mutimo jaja u posudi. U posebne posude stavljamo brašno i smesu za pohovanje.
Prvo uvaljamo zalogaj u brašno, zatim u jaje i na kraju u hrskavu pastu za pohovanje koju smo pomešali sa susamom. Naizmenično stavljamo suvu, mokru ruku.
Naizmenično stavljamo pohovane zalogaje u tepsiju za pečenje obloženu pergament papirom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 °C dok se ne dobije zlatkasta boja (otprilike 20 minuta).
U tiganju na srednje jakoj vatri pomešamo soja sos, šećer/med, barbikju sos, kečap, presovane čenove belog luka i maslinovo ulje.
Mešamo dok se konzistencija blago ne zgusti i dok se šećer ne istopi (3-5 minuta).
Nakon čega umačemo pileće zalogaje u sos, tako da ih cele pokrije.
Poslužujemo karamelizovane pileće zalogaje sa odgovarajućim garnirungom.
Neka Vam je slatko!