Način pripreme
Pileći bataci se skuvaju i meso se odvoji od kostiju. Iskida se na parčiće i poređa na dno vatrostalne posude namazane uljem.
Oprane tikvice se seku na tri dela, a svaki deo se seče na srednje tanke trake, kao za prženje. Zaprže se u tiganju sa obe strane dok ne budu polugotove, tek toliko da se zarumene.
Posipamo sa malo soli, bibera i ređaju se preko mesa. U tiganju sa ulje se prži sitno isečen mladi luk.
Paradajz se čisti od ljuske i sa pečenim paprikama, isečenim na parčiće, se pasira u gladak sos. Začinjava se solju, šećerom, origanom i bosiljkom.
Kuva se na umerenoj vatri malo da se zgusne i prelivaju se namirnice u posudi. Peče se u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 20 minuta.
Vadi se, posipa se narendanim kačkavaljem i zapeče se još 10 minuta da se zarumeni.
Zapečeno jelo se servira toplo, posuto sitno isečenim peršunom. Ukusno i lagano za pripremu.