Način pripreme
Operite zelenu salatu i ostavite je po strani da se ocedi od vode. Belu repu očistite i nasecite je na kolutove, pa ih posolite.
Dolazi red i na male rotkvice, koje takože očistite i naseckajte na kolutiće. Ako su baš male, ostavite ih cele - ipak, ne želite da se izgube u zelenoj salati.
Papriku iseckajte na sitno.
Zelenu salatu iseckajte i poređajte u posebne tanjire ili posude za salatu. Odozgo stavite čeri paradajz i tunjevinu iz konzerve.
Od bele rotkve možete da napravite fišeke, pa da u njih stavite komadiće paprike. Njima ukrasite salatu.
Sve pospite sitno seckanim peršunom i origanom. Salatu prelijte domaćim dresingom od soka od limuna, izgnječenog belog luka, malo soli i masnoće od konzerve ribe.
U Šarenu salatu sa ribom i čeri paradajzom možete poslužiti i lagano piće - nazdravlje!