Način pripreme
Ovsene pahuljice sameljite u blenderu.
Oljuštite banane i stavite ih u posudu. Pospite ih sokom od limuna. Dobro izgnječite viljuškom. U njih se dodaju so i šećer, kao i soda bikarbona. Mešajte do homogene smese.
Dodajte mlevene ovsene pahuljice i ponovo promešajte. Dobija se smesa ređa od testa za kolač. Smesu ostavite 5-10 minuta da ovsene pahuljice upiju tečnost i da njegove čestice nabubre.
Pripremite tiganj koji se ne lepi. Nauljite ga i umereno zagrejte. Tiganj ne bi trebalo da bude previše vruć, jer palačinke postaju kašaste.
Pripremljenu smesu izlijte u tiganj i rasporedite po njemu. Kada je palačinka gotova sa jedne strane, okrenite je lopaticom na drugu stranu.
Gotova palačinka od banane se uklanja iz tiganja. Postupak se ponavlja dok se smesa ne potroši, svaki put se u tiganj dodaje malo ulja.
Da bi bile još ukusnije, palačinke od banane sa kiselim mlekom služe se sa medom.